Moldovenii, așteptați în Bulgaria; Țara speră la aproape 12 milioane de turiști străini, în 2017

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Peste 11,6 milioane de turiști străini ar urma să viziteze Bulgaria anul acesta, în creștere cu 11% față de anul trecut, vizitatorii din Germania, Marea Britanie, România și alte state au sosit deja în stațiunile de la Marea Neagră – Sunny Beach, Nisipurile de Aur și Albena – a anunțat directorul Institutului pentru analiză în turism, Rumen Draganov, transmite BTA.

Datorită expansiunii companiilor aeriene low-cost și a investițiilor masive, turismul în Bulgaria s-a dezvoltat semnificativ.

Comentând lipsa personalului calificat în turism, Rumen Draganov a explicat că problema nu poate fi rezolvată atât timp cât în această industrie salariul mediu lunar este de 320 de euro în Bulgaria, față de 1.400 de euro în alte state europene, conform Agerpres.

Angajatorii bulgari recrutează personal din afara UE, inclusiv Ucraina, Republica Moldova, Belarus, și chiar India șiBangladesh.

Consiliul național al Turismului și-a stabilit ca obiectiv ca, până în 2026, salariul mediu din sectorul turismului din Bulgaria să ajungă la nivelul din UE.

Conform datelor Ministerului bulgar al Turismului, în ultimii ani, numărul turiștilor români în Bulgaria a ajuns la un milion pe an, în timp ce numărul bulgarilor care au vizitat România este de aproximativ 300.000 pe an.

În martie, ministrul bulgar al Turismului, Stela Baltova, declara că autoritățile de la Sofia se așteaptă la o creștere de 10-11% a numărului de turiști români în acest an, în condițiile în care România a devenit principala sursă pentru turiștii străini care ajung în Bulgaria.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...