„descOPERĂ” muzica la Orheiul Vechi: Detalii despre noua ediție a celui mai inedit Festival din Republica Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Festivalul de muzică clasică în aer liber „descOPERĂ” revine cu o nouă ediție în acest an. În perioada 9-11 iunie 2017, la Butuceni, Orheiul Vechi, sunt așteptați toți cei pasionați de muzica clasică pentru a o savura într-o atmosferă deosebită de sălile de concerte.

În cadrul evenimentului, spectatorii vor descoperi frumusețea muzicii clasice într-un spațiu rural, amfiteatrul natural, care este parte a Rezervației cultural- naturale „Orheiul Vechi” și asigură o sonoritate ideală pentru orchestra simfonică și vocile soliștilor de operă.

Oaspeții speciali ai ediției din acest an al festivalului sunt dirijorul Friedrich Pfeiffer din Austria și regizorul Andrea Battistini din Italia.

Spectacolele grandioase din cadrul festivalului „descOPERĂ” vor fi susținute de artiștii Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” și ai Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”.

Participanții la festival vor avea posibilitatea să viziteze și să exploreze Rezervația Cultural cultural – naturală „Orheiul Vechi”, care se află în proces de înscriere pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Siturile, mănăstirea, complexele rupestre creștine, muzeul și gospodăriile oamenilor care păstrează atmosfera secolelor trecute vor prezenta vizitatorilor momente din viața socială și culturală a strămoșilor noștri.

Biletele vor fi disponibile online în curând pe iticket.md. Acestea vor putea fi cumpărate și în punctele caselor de bilete ale Teatrului de Operă și Balet, Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, Palatului Național „Nicolae Sulac” și info – centru Butuceni, Orheiul Vechi.

Prima ediție a Festivalului de muzică clasică în aer liber „descOPERĂ” a avut loc pentru prima dată în iunie 2016 și a fost dedicat aniversării a 25 de ani de la proclamarea independenţei ţării.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...