În Moldova se lansează primul laborator pentru tinerii care lucrează asupra soluțiilor Internet of Things

DinuBubulici.com-2675

Tekwill în colaborare cu Microsoft anunţă lansarea primului său laborator dedicat Internet of Things (IoT) în Moldova începând cu vara 2017. Conceptul de Internet of Things presupune elaborarea soluțiilor care contribuie la interacțiunea inteligentă dintre dispozitive, sisteme, servicii prin intermediul aplicațiilor conectate la internet, astfel fiind realizată automatizarea proceselor.

Laboratorul Internet of Things este creat pentru identificarea și susținerea tinerilor care lucrează asupra soluțiilor Internet of Things și planifică să-și dezvolte produsele la scară largă.

Amplasat în Centrul de Excelență în Domeniul TIC Tekwill, Laboratorul IoT presupune spațiu de lucru dotat cu echipamente și instrumente necesare precum emițătoare, arduino, raspberry pi, cât și toate produse software din partea Microsoft.

Procesul de lucru se va desfășura pe parcursul a șase luni, oferind următoarele forme de implicare:

– Activitate permanentă. Echipe selectate care își vor demonstra capacitate de implicare și aplicarea practică a produselor lor, vor beneficia de spațiu pentru lucru permanent pe parcursul a 6 luni, timp în care vor avea parte de instruire și îndrumare, astfel ca într-un final să obțină un prototip funcțional și viabil spre comercializare.

– Participare ocazională. Totodată, în Laboratorul IoT vor fi alocate locuri pentru echipe sau persoane care intenționează să viziteze ocazional pe parcursul ciclului laboratorul pentru a dezvolta soluții și dispozitive , beneficiind de consultații și mentorat din partea reprezentanților proiectului.

Organizatorii anunță că procesul de aplicare este deschis pentru primul ciclu de program Internet of Things Lab este realizat de către Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC în parteneriat cu compania Microsoft, cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida) în cadrul Proiectului “Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC Tekwill

Aplicările sunt acceptate până pe 12 iunie, cu demararea programului până în luna decembrie. Mai multe detalii despre laboratorul IoT și formularul de aplicare AICI.

unnamed

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente