(foto) Raportul public al Întrepinderilor Municipale s-a transformat într-o adevărată sărbătoare la Orhei

Festival Orhei

Pe 28 mai, în premieră la Orhei, a fost prezentat raportul public privind activitatea Întreprinderilor Municipale pentru perioada anilor 2015-2016. Evenimentul a avut loc în incinta Parcului Ivanos în prezența a peste 5000 de orheieni. Într-o atmosferă deschisă şi relaxată, şefii întrepinderilor „Apă Canal”, „Servicii Comunal Locative”, „Regia Transport” şi alte subdiviziuni şi-au prezentat acţiunile şi succesele înregistrate pe parcursul a doi ani de zile.

Această acţiune a reprezentanţilor autorităţilor publice locale va deveni tradioțională or cetăţenii trebuie să fie informaţi din prima sursă cu privire la acţiunile întreprinse în scopul modernizării şi dezvoltării oraşului.

foto orhei1

festival orhei 3

Evenimentul a început cu mesajul primarului Ilan Şor, transmis prin intermediul avocaţilor. În mesajul adresat orheienilor, Ilan Şor a menţionat importanţa transparenţei în administraţia publică locală, dificultăţile şi provocările care au fost depăşite cu succes în acest timp. Totodată, primarul de Orhei a reiterat faptul că succesul înregistrat de către Primăria Orhei într-un timp atât de scurt se datorează, în mare parte, mobilizării şi consolidării eforturilor funcţionarilor de la primărie, consiliului municipal, întreprinderilor municipale şi cetăţenilor.

Potrivit datelor prezentate în raportul de activitate, a fost înregistrată o dinamică pozitivă de dezvoltare a oraşului pe toate domeniile. Mai mult, majoritatea indicatorilor arată o creştere a veniturilor întreprinderilor municipale, precum şi o diminuare a pierderilor pe anumite sectoare.

O atenție deosebită a fost acordată schimbărilor şi transformărilor realizate într-un timp atât de scurt şi care au un impact deosebit asupra orăşenilor. Aici vorbim, în primul rând, despre acţiunile realizate în domeniul infrastructurii, curăţeniei oraşului, restaurarea parcurilor şi scuarurilor, construcţia terenurilor moderne de fotbal și, inclusiv, reabilitarea şi contrucţia drumurilor.

Totodată, în cadrul raportului s-a vorbit despre construcţia terenurilor de joacă, iluminarea în totalmente a oraşului, precum şi alte lucrări de amenajare şi importanţă strategică a oraşului.

Festival orhe 5

De asemenea, protivit datelor raportului, a fost îmbunătăţită în mod semnificativ disciplina fiscală, care a generat o creştere a veniturilor în bugetul municipiului Orhei.

Totodată, reprezentanţii întreprinderilor municipale au dat asigurări că problema transportului din municipiu se află pe agenda de lucru şi în scurt timp urmează să fie implementate acţiunile de rigoare.

La finalizarea raportului public, pentru a da culoare evenimentului, primarul Ilan Şor a organizat un concert cu intrepreţi autohtoni.

Cei peste 5 mii de orheieni prezenți la prezentarea raportului s-au distrat şi s-au veselit sub melodiile din repertoriul lui Vitalie Dani, Ionel Istrati, Formaţiilor „Catharsis” şi „Sun Stroke Project”.

festivalul9

festivalul 8

Festivalul orhei 7

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente