Sentinţă prea blândă pentru un locuitor din Bălţi. A agresat sexual patru copii, dar nu va sta la închisoare

Procuratura Bălţi a anunţat astăzi că a contestat sentinţa prin care, un bărbat învinuit de comiterea acţiunilor perverse şi privaţiune ilegală de libertate săvârşite asupra patru minori a fost condamnat la o pedeapsă non – privativă de libertate.

Potrivit probelor administrate de procurori, pe parcursul anului 2016, inculpatul, care activa în cadrul unei instituţii de plasament a minorilor, a agresat sexual patru copii într-o încăpere a instituţiei.

De menţionat că, inculpatul, în vârstă de 38 de ani, şi-a recunoscut vina incriminată, acesta este tată a doi copii minori.

Instanţa de fond i-a aplicat inculpatului pedeapsă non – privativă de libertate, iar procurorii au contestat-o din motiv că sentinţa este prea blândă, solicitând instanţei superioare condamnarea bărbatului la privare reală de libertate pe un termen de 4 ani şi 6 luni.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.