Corina Fusu a demisionat din Guvern

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După ce liberalul Valeriu Munteanu și-a depus azi cererea de demisie din funcția de ministru al Mediului, precum a prevăzut în hotărârea sa de vineri, Consiliul Republican al Partidului Liberal, privind trecerea formațiunii politice în opoziție, și ministra Educației Corina Fusu și-a prezentat demisia.

Corina Fusu demisionează din Guvern. Informația a fost confirmată pentru Independent.md de serviciul de presă al Guvernului. Anterior, ministrul Valeriu Munteanu și-a anunțat demisia, însă, acesta nu a depus, deocamdată, actele la Cancelaria de Stat.

Alături de Fusu și-au prezentat demisia viceminiștrii Corina Boaghi și Elena Cernei. Deocamdată, viceministrul Vasile Marina nu și-a prezentat cerere de demisie, conform serviciului de presă al Guvernului.

Miniștrii liberali pleacă din Guvern după ce, vineri, Consiliul Republican al Partidului Liberal a luat decizia de a părăsi coaliția de guvernare.

Citește și: (DOC) Valeriu Munteanu și-a prezentat cererea de demisie. Alături de el, au plecat și doi viceminiștri

Este de menționat că din patru miniștri înaintați în 2016 de către Partidul Liberal, actualmente în Guvern au rămas doar Corina Fusu și Valeriu Munteanu. Asta după ce, după retragerea încrederii de către PL ministrului Apărării, Anatol Șalaru, la solicitarea lui Mihai Ghimpu către fostul președinte Nicolae Timofti, actualul șef de stat, Igor Dodon, a semnat cererea de demisie. Totodată, ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, a fost suspendat din funcție la solicitarea CNA, după ce a fost reținut într-un dosar de corupție.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...