Furt de milioane de euro: Şapte bărbaţi au fost arestaţi, după ce au jefuit o camionetă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Şapte bărbaţi cu vârste cuprinse între 32 şi 47 de ani au fost inculpaţi şi încarceraţi duminică în Franţa pentru jefuirea unei camionete, în Elveţia, care transporta mai multe zeci de milioane de euro, au anunţat surse concordante, informează luni AFP, potrivit Agerpres.

Capetele de acuzare reţinute sunt „jar armat în bandă organizată, distrugerea prin incendiere în bandă organizată, asociere de răufăcători şi sechestrare în bandă organizată”.

Patru dintre ei au fost plasaţi în arest preventiv, iar alţi trei au fost încarceraţi.

Răufăcătorii au jefuit în noaptea de marţi spre miercuri o furgonetă care aparţinea societăţii de transporturi a fondurilor Loomis, ce conţinea între 40 şi 45 de milioane de franci elveţieni (37-41 milioane de euro), pe autostrada A1 din cantonul Vaud, lângă Nyon.

Sub ameninţarea armelor de foc şi a unor explozivi, ei i-au constrâns pe cei doi bărbaţi ce însoţeau convoiul de fonduri să permită accesul în vehiculul lor blindat şi să se îndrepte de cealaltă parte a frontierei, în Franţa, în sectorul Divonne-les-Bains (centru-est).

Ulterior, ei au incendiat vehiculul, apoi au fugit. Cei doi bărbaţi care însoţeau convoiul, legaţi, au reuşit să se elibereze şi să dea alerta. Cei doi nu au fost răniţi.

Banda de răufăcători, originari din regiunea Lyon şi cunoscută de poliţie, a fost supravegheată de mai multe luni de Brigada de căutare şi intervenţie, care a putut să acţioneze rapid pentru prinderea lor, lângă Annecy, miercuri dimineaţa.

„Prada”, compusă din numerar şi pietre preţioase, a fost găsită. De asemenea, au fost confiscate arme.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...