Judecătoarea care a avut în gestiune dosarul „Diaspora vs. Republica Moldova” vrea promovată la Curtea de Apel

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Djeta Chistol, magistrata care a gestionat dosarul „Diaspora vs. Republica Moldova” cere o eventuală promovare din partea Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), care va examina mâine, 30 mai 2017, cererile unor judecători și candidaţi la funcţia de judecător de remitere a materialelor Colegiului de evaluare şi/sau Colegiului de selecţie şi Comisiei unice a INJ, pentru o eventuală promovare sau numire în funcţie.

Magistrata Chistol vrea promovare în instanța ierarhic superioară, adică la Curtea de Apel, scrie Ziarul de Gardă.

Djeta Chistol activează în sistem din anul 1996. Aceasta a ajuns în atenția publicului în 2012, când a admis mai multe erori într-o decizie de judecată, unde a scris că „o mașină se deplasa pe 3 străzi în același timp”. Aceasta a explicat greșeala din cauza volumului mare de lucru și a oboselii: „O să fiu mai atentă. E volum mare de lucru. Eu îmi cer scuze”, declara Djeta Chistol. Colegiul disciplinar al CSM a respins ulterior plângerile depuse pe numele acesteia și a avertizat-o să fie mai atentă.

Tot Chistol a avut în gestiune dosarul “Diaspora vs R. Moldova”. Aceasta a decis că statul nu a încălcat dreptul la vot a moldovenilor din străinătate.

La 13 noiembrie peste hotare au votat 138720 de alegători, număr record din istoria alegerilor în Republica Moldova. În cel puțin 14 secții de votare din diasporă numărul maxim de trei mii de buletine de vot a fost epuizat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...