Formaţiunea politică menţionată a organizat sâmbătă seara un miting la Tirana. Deocamdată nu este clară cauza simptomelor — ochi şi piele iritate şi în unele cazuri dificultăţi de respiraţie.

Preşedintele Bujar Nishani a dat publicităţii duminică seara o declaraţie în care îşi exprima îngrijorarea în legătură cu stare de sănătate a lui Basha şi a celorlalte persoane afectate şi cerea o anchetă completă şi transparentă în acest caz.

Mitingul opoziţiei albaneze a marcat începutul campaniei pentru alegerile parlamentare din 25 iunie.

Scrutinul fusese iniţial programat pentru 18 iunie, dar a fost amânat cu o săptămână în urma unui acord încheiat de Partidul Democrat şi socialiştii premierului Edi Rama şi mediat de SUA şi Uniunea Europeană. Conform acordului, opoziţia va fi implicată în supravegherea procesului electoral.

Democraţii albanezi au boicotat activitatea parlamentară timp de mai multe luni şi au ameninţat să boicoteze şi alegerile de la finalul lui iunie, acuzându-l pe premierul Rama că prin modul de organizare a alegerilor propus de guvern încearcă să-şi creeze avantaje electorale.