Poliţiştii au deconspirat două localuri, unde erau organizate ilegal jocuri de noroc

Oamenii legii au deconspirat două localuri din capitală, unde erau organizate jocuri de noroc. Agenţii economici n-aveau dreptul de a organiza jocuri de noroc, de aceea încăperile special amenajate aufost sigilate conform procedurii legale.

Astfel, într-un local au fost surprinşi în flagrant peste 23 de jucători şi 10 persoane angajate ilegal, care prestau servicii de organizare a turneelor de poker sportiv şi contra plată. De aici, poliţiştii au depistat şi ridicat 8 mese de joc, 22 447 fise de poker, 6 televizoare, precum şi purtători electronici de stocare a informaţiilor. Taxele percepute de la jucători variau de la 100 lei până la 500 lei, precum şi comercializarea separată a fiselor la dorinţa fiecărui client la diferite preţuri.

Iar în al doilea local au fost depistaţi 10 jucători şi 3 angajaţi. Poliţiştii au ridicat 3 mese de joc, bani în sumă de 6 850 lei, obţinuţi în urma partidelor de joc, pecum şi fise de poker. Aici clienţii achitau bani în sumă de  1000 lei, pentru a participa la partidele de joc.

Prin urmare, activităţile au fost sistate iar încăperile special amenajate sigilate conform procedurii, fiind depistate şi baruri destinate deservirii clienţilor cu băuturi alcoolice, articole din tutun şi băuturi răcoritoare, activând în lipsa actelor necesare.

În această ordine de idei factorii de decizie din cadrul întreprinderilor n-aveau dreptul de a organiza jocuri de noroc în lipsa licenţei corespunzătoare şi riscă amenzi în mărime de la 27 000 lei la 47 000 lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de pînă la 200 de ore.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.