(DOC) PD mai câștigă o primărie; Satul Hirova a ales un primar cu antecedente penale

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Satul Hirova, raionul Călărași, are un nou primar, ales în turul al doilea de scrutin pentru alegerea primarului. Este vorba de Valeriu Oaserele, candidat PDM, pentru care au votat 377 de alegători.

Democrații mai câștigă o primărie. Este vorba de instituția din satul Hirova, Călărași, unde Oaserele Valeriu a fost ales duminică în calitate de primar, cu votul a 377 de cetățeni, din cei 537 care au participat la scrutin, din totalul de 1.327 de alegători înscriși în registru.

Contracandidatul democratului, socialistul Scafaru Isac a obţinut 160 de voturi. Comisia Electorală Centrală anunță că va face publice rezultatele finale ale alegerilor după ce consiliul electoral de circumscripție va prezenta toate documentele electorale în original.

imageResize

De menționat că Oaserele este la al doilea mandat, anterior fiind ales primar din partea PLDM.

În septembrie 2016, Curtea Supremă de Justiție a menținut decizia Curții de Apel din februarie 2016 prin care acesta a fost condamnat la 2 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții de conducere și administrare pe un termen de un an. La 13 martie curent, sefa CEC, Alina Russu, a cerut Biroului de Probațiune Călărași elucidarea cazului. Deși nu se cunoaște răspunsul Biroului, cert este că satul Hirova a ales un primar cu antecedente penale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...