Compania Samsung, dată în judecată din cauza altor telefoane care explodează: Ce modele riscă să ia foc

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Galaxy Note 7 nu este singurul gadget care avea probleme cu bateria. După dezastrul pe care l-a reprezentat Galaxy Note 7, problemele legate de bateriile de la telefoanele Samsung nu se opresc.

Producătorul a fost dat în judecată de mai multe persoane, din cauza bateriilor care au explodat. Procesele au fost deschise în trei state americane, scrie Daily Mail.

Conform acuzării, Samsung ar fi știut de existența unor probleme cu bateriile acestor telefoane, dar a decis să nu informeze consumatorii.

Astfel, Samsung a retras de pe piață numai modelul Note 7, ignorând riscul pe care îl reprezentau alte produse, deși problemele ar fi apărut încă din anul 2011, precizează Apple Insider, conform yoda.ro.

Potrivit documentelor prezentate în proces, mai multe modele de telefon au fost dotate cu același tip de baterie ca Note 7, de aceea au apărut probleme similare. Printre modelele cu risc se numără Galaxy S6, S6 Edge, S6 Edge+, S6 Active, S7, S7 Edge, S7 Active și Note 5.

În decursul anilor au fost înregistrate mai multe plângeri, de la persoane care anunțau că telefonul lor a luat foc sau că se încălzește foarte tare și nu mai funcționează bine.

Ancheta privind cauza exploziilor de la Galaxy Note 7 a demonstrat că bateriile se supraîncălzeau, din cauza că erau prea mari comparativ cu dimensiunea telefonului și nu se puteau răci eficient.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...