Ceban nu crede în sinceritatea lui Ghimpu: Părăsirea coaliției de guvernare este de formă, o înțelegere cu Plahotniuc

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Arestarea primarului capitalei, Dorin Chirtoacă, este o farsă pusă la cale de către oligarhul Vladimir Plahotniuc și liderul PL, Mihai Ghimpu. De această părere este liderul socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău, Ion Ceban.

Potrivit acestuia, atât arestarea lui Chirtoacă, care a fost plasat în arest la domiciliu, cât și plecarea în opoziție a PL sunt „de formă”.

„Chirtoacă trimis acasă. Plahotniuc și Ghimpu ne iau de proști, totul e o înțelegere clară, PL a plecat în „opoziție” doar de formă. Coaliția unionistă funcționează mai bine ca oricând, Plahotniuc îl trimite pe Ghimpu în opoziție și speră că îi salvează așa partidul pentru Parlamentare, anticipate sau ordinare din 2018. Nu va ajuta asta PL. Nu mai există astfel de partid. Баста карапузики (ajunge, gândaci – n.r.)”, a scris Ceban pe o rețea de socializare.

Amintim că joi seara edilul capitalei, Dorin Chirtoacă, a fost arestat de CNA, ulterior plasat în arest la domiciliu. În rezultat, liderul PL Mihai Ghimpu a anunțat că formațiunea pe care o conduce părăsește coaliția de guvernare, iar miniștrii liberali își vor prezenta luni demisia.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...