Candu recunoaște că autoritățile nu au un dialog eficient cu diaspora

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Suntem o țară tânără, dar oferim multe oportunități pentru afaceri, a declarat președintele Parlamentului Andrian Candu la întrevederea cu profesorul Jaim Gil-Aluja, președintele Academiei Regale de Economie și Finanțe din Barcelona, Spania.

Andrian Candu a menționat că Moldova are nevoie de expertiză și de o bună comunicare cu proprii cetățeni și în afara țării pentru a informa despre reformele care se produc în țară. De asemenea, președintele Parlamentului a comunicat despre reforma fiscală, cea a guvernului și proiectele care urmează să susțină dezvoltarea agriculturii de performanță și a domeniului IT.

Profesorul Jaim Gil Aluja a menționat că și Spania a trecut prin perioade extrem de dificile, iar principala provocare a fost crearea pentru țară a unei imagini adecvate realității. El a menționat că urmează să fie lansate cercetări comune moldo-spaniole. Potrivit lui, este important ca Moldova să devină expert într-un anumit domeniu specific. Pentru aceasta urmează să fie elaborate proiecte și cercetări științifice cu suportul Academiei Regale de Economie și Finanțe din Barcelona.

Profesorul Jaim Gil-Aluja, președintele Academiei Regale de Economie și Finanțe din Barcelona se află în Republica Moldova pentru prima reuniune academică bilaterală cu Academia de Studii Economice a Moldovei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...