Consumi dimineața cafea? Află cât este de benefică pentru organism

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cafeaua este, pentru mulţi dintre noi, primul lucru la care ne gândim dimineaţa şi face parte din rutina noastră zilnică. Această licoare este cunoscută mai ales pentru proprietăţile sale revigorante şi energizante.

Consumată de adulţi, are un efect favorabil asupra sistemului nervos central şi asupra proceselor care ţin de concentrarea atenţiei.

Cafeaua conţine antioxidanţi care împiedică distrugerea celulelor şi, implicit, declanşarea unor boli, iar acidul clorogenic (prezent în boabele verzi de cafea) reduce concentraţia de glucoză din sânge.

Cofeina, principalul element din compoziţia bobului de cafea, stimulează sistemul nervos, creşte activitatea intelectuală, reduce temporar starea de oboseală şi favorizează digestia, stimulând activitatea aparatului excretor.

Studiile de specialitate arată că nivelul mic de cofeină conţinut într- o ceaşcă de cafea îmbunătăţeşte puterea de decizie şi viteza de reacţie, în timp ce cantităţi mai mari (2-3 mg/kg/kilogram corp) determină o mai bună rezistenţă la efort fizic. Prin îmbunătăţirea performanţelor, a vigilenţei şi a promptitudinii, cofeina din cafea scade nivelul de depresie şi anxietate.

De asemenea, cafeaua stimulează metabolismul de tip catabolic, activând arderile şi mărind producţia de energie. Aceasta înseamnă că o cafea, două pe zi, contribuie la menţinerea greutăţii în limite normale prin arderea caloriilor care provin din grăsimi. Efectul de stimulare a arderii grăsimilor se datorează conţinutului de vitamina B3.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...