60 de mii de copii și adolescenți se vor odihni la taberele de vară din Republica Moldova

la_trofeul_demo_78421200

În acest an aproximativ 60 de mii de copii și adolescenți vor beneficia a un sejur în taberele de odihnă din țară. În acest sens, peste 100 de specialiști au fost instruiți din cadrul unui seminar republican, organizat în perioada 24 – 25 mai, de către Ministerul Educației.

Subiectele abordate au vizat aspecte privind planificarea activităţilor de creaţie şi agrement, protecție și siguranță a copiilor, calitatea produselor alimentare etc.

În calitate de experți au fost invitați reprezentanți ai instituțiilor de profil și ai organizațiilor neguvernamentale care desfășoară diverse proiecte pentru tineri.

Specialiștii OLSDI prezenți la seminar, șefii și educatorii care activează în tabere au fost familiarizați cu prevederile cadrului normativ, metodologia de organizare eficientă a odihnei și întremării sănătății copiilor și adolescenților în sezonul estival, măsurile necesare pentru asigurarea confortului personal al copiilor cu CES în perioada sejurului, prevenirea cazurilor de abuz.

Pe lângă activitățile cultural-artistice și sportive, taberele vor desfășura și activități educaționale, precum navigarea sigură pe internet, ghidarea în carieră, prevenirea accidentelor casnice şi rutiere la copii, promovarea relaţiilor armonioase în familie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente