(video) Barcelona câștigă Copa del Rey pentru a 29-a oară în istorie și al 3-lea an consecutiv

18058207_10155469768329305_5529040938203777197_n
Foto: Facebook/FC Barcelona

Barcelona a câștigat cupa Spaniei pentru a 29-a oară în istorie. Echipa lui Luis Enrique câștigă acest trofeu pentru al treilea an consecutiv, această performanță fiind reușită la fel de echipa FC Barcelona cu mai mult de 50 de ani în urmă. Acest meci este ultimul jucat pe terenul Vicente Calderon, dar și ultimul meci pentru Luis Enrique în postul de antrenor al Barcelonei.

Barcelona a început cu posesie îndelungată, dar fără pericol pentru echipa adversă. În minutul 10 al partidei Mascherano părăsește partida din cauza traumei și pe acesta îl înlocuiește Andre Gomes. În minutul 27, jucătorul echipei Alaves șutează și bara salvează echipa lui Enrique. Messi marchează primul gol al partidei în minutul 30. Alaves egalează prin lovitura liberă executată de Theo în minutul 33 al partidei. Neymar marchează în minutul 45 al partidei după pasa lui  Gomes. Când toți credeau că partida s-a încheiat, Alcacer înscrie un gol după pasa lui Messi.

A doua repriză a început cu o lovitură liberă execută peste poartă de Alaves. În a doua repriză, cu două goluri în avantaj, Barcelona a pierdut din periculozitatea atacurilor. Alaves a profitat de asta și a atacat mai periculos poarta lui Cillessen. La sfârșitul reprizei, Alaves a început a faulta mai mult încercând să incomodeze jucătorii Barcelonei.

Barcelona s-a apărat însă bine și a încercat să organizeze câteva contraatacuri rapide. Ultimul gol din această partidă, marcat de Alcacerm va rămâne în istorie ca ultimul gol înscris pe terenul Vicente Calderon.

Constantin Topală

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente