Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Secretarul Consiliului Municipal Chișinău va…

Secretarul Consiliului Municipal Chișinău va sta 30 de zile în Penitenciarul nr.13

Valeriu Didencu, secretarul Consiliului Municipal Chișinău, vizat într-un dosar de corupere pasivă, trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu, va sta 30 de zile în Penitenciarul nr. 13 din Capitală. Mandatul de arestare pe numele secretarului CMC a fost prelungit de către magistrații Judecătoriei Chișinău din sectorul Buiucani.

„Vom contesta această decizie la Curtea de Apel Chișinău… Starea de sănătate nu-i permite să facă declarații, pentru că este cardiac, are diabet zaharat și se simte foarte rău”, a subliniat avocatul lui Didencu. Amintim că joi, 25 mai, în timpul reținerilor CNA la Primăria Chișinău a fost chemată o ambulanță, pentru că secretarul CMC s-ar fi simțit rău.

Într-un comunicat de presă transmis în seara zilei de 25 mai, CNA preciza că timp de câteva luni cazurile au fost documentate, perioadă în care au fost colectate probe video şi audio privind comiterea mai multor abuzuri, printre care oferire şi luare de mită, influenţare a unor decizii ale CMC şi favorizarea unor agenţi economici.

 „Concret, secretarul CMC este bănuit că, în perioada documentării, ar fi pretins, în repetate rânduri, mijloace financiare sau bunuri de la reprezentanţii unor agenţi economici şi unii consilieri municipali pentru diferite servicii precum:  includerea pe ordinea de zi a Consiliului a  unor proiecte privind perfectarea unor acte pentru prelungirea termenului de arendă pentru diferite terenuri; pentru includerea în ordinea de zi a CMC a unor proiecte privind modificarea hotarelor unor loturi; pentru pregătirea setului de documente în vederea cumpărării-vânzării unor terenuri, pentru aprobarea planurilor urbanistice pentru anumite obiecte. Potrivit materialelor cauzei, secretarul CMC ar fi pretins şi acceptat diferite sume de bani pentru influenţarea membrilor Consiliului sau altor responsabili din cadrul Primăriei”, se arată în comunicatul CNA.