Focuri de avertisment pentru 2 minori: Aceștia voiau să fugă cu obiecte furate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Polițiștii de frontieră au reținut doi minori care au furat un cal și au sustras o bicicletă sportivă din gospodăria unei familii din satul Nemțeni. Reținerea a avut loc în această dimineață, iar pentru prinderea minorilor polițiștii au folosit arma din dotare, fiind trase două focuri de avertisment, cu respectarea prevederilor legale.

În jurul orei 03.00, patrula Sectorului Poliției de Frontieră „Leușeni” aflată în misiune de supraveghere a frontierei de stat cu autospeciala cu sistem integrat de termoviziune, a observat două persoane care se îndreptau spre linia de frontieră. Operativ la fața locului, inspectorii sectorului au intervenit pentru reținerea acestora.

În timpul reținerii, au fost somate verbal de către polițiștii de frontieră, însă acestea au ignorat avertismentele și au încercat să fugă, profitând de întunericul de afară. Polițiștii au folosit armamentul din dotare, fiind trase două focuri în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Astfel, au fost identificați doi minori cu vârste de 15 și, respectiv 16 ani, ambii locuitori ai satul Vărzărești, raionul Nisporeni. Aceștia erau bine îmbrăcați și echipați, având cu ei pentru a se deplasa, un cal și o bicicletă sportivă. Din cercetările primare și, urmare a discuțiilor cu minorii, s-a stabilit că bicicleta și calul sunt furate.

Polițiștii au informat reprezentanții Inspectoratului de poliție Hâncești, care au preluat cazul.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...