Jurnaliştii de la acest post îl acuză pe Andrei Năstase că minte atunci când declară că în cadrul protestelor de amploare organizate de Platforma DA nu a fost promovat sistemul uninominal. Publika redă o parte din declaraţiile lui Andrei Năstase făcute la Unimedia, dar nu şi partea cea mai importantă în care liderul DA precizează că la proteste au vorbit oameni cu diverse opinii, dar asta nu înseamnă că aceste opinii s-au regăsit în REZOLUŢIILE votate de majoritatea celor prezenţi în PMAN.

Iată întreaga declaraţie a lui Andrei Năstase făcută la Unimedia, dar trunchiată la Publika:

„Toate rezoluţiile noastre au fost votate în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Nu există nicio rezoluţie în care să pledăm pentru uninominal. La mitingurile noastre, la care uneori veneau şi 100 de mii de oameni, au participat oameni diverşi, oameni cu diferite opinii, oameni chiar cu opinii separate de cele ale majorităţii. Au fost oameni la tribună care au vorbit despre multiple probleme. Unii au vorbit despre unire, alţii despre riscurile tancurilor ruseşti, au fost şi oameni care au avut opinia lor cu privire la uninominal. Dintre cei 100 de mii de oameni, dacă cineva a ieşit şi a vorbit, asta nu înseamnă că acest lucru s-a regăsit în vreo rezoluţie. Rezoluţiile noastre au fost votate cu majoritatea celor prezenţi: cea din 5 aprilie 2015, 3 mai 2015, 7 iunie 2015, 6 septembrie 2015, 13 septembrie 2015, 4 octombrie 2015, 29 noiembrie 2015, decizia Forului Civic din ianuarie 2016. În aceste documente votate la mitingurile noastre nu veţi găsi promovarea sistemului uninominal”.
 
Publika TV se face însă că nu aude aceste precizări şi difuzează un discurs al activistului civic Valeriu Paşa, făcut la unul dintre proteste, în care acesta vorbeşte despre beneficiile uninominalului.

Mai mult, postul lui Plahotniuc minte şi îl prezintă pe Valeriu Paşa drept „un membru al platformei DA”, iar imediat după discursul său, în mod manipulator, prezintă imagini cum mulţimea din PMAN votează.

Declaraţiile lui Valeriu Paşa, la care face trimitere presa oligarhului Plahotniuc, au fost făcute pe 24 ianuarie 2016, când a avut loc unul dintre cele mai mari mitinguri în PMAN. Atunci a fost votată o rezoluţie în care NU se spune nimic despre uninominal.

Vedeţi aici REZOLUŢIA votată atunci.

Totodată, vedeţi şi imagini video cu citirea rezoluţiei în care NU se regăseşte niciun cuvânt despre sistemul uninominal.