Principală  —  Ştiri  —  Social   —   (Foto) Inaugurarea primului Centru apicol…

(Foto) Inaugurarea primului Centru apicol din nordul R. Moldova

Daniel Ioniță, Ambasadorul României în R. Moldova, a participat vineri, 26 mai, la Cupcini, raionul Edineț, la inaugurarea primului Centru de achiziție, procesare și ambalare a produselor apicole din nordul R. Moldova.

„Acest proiect a contribuit la dezvoltarea unui sistem de achiziții, stocare, procesare, ambalare de produse apicole la nivel regional, valorificarea potențialului melifer din regiune prin crearea unui sistem de marketing modern. Totodată, acesta a asigurat consolidarea capacităților a peste 100 de apicultori locali pentru utilizarea programelor de implementare a standardelor internaţionale de calitate în cadrul unor seminare și vizite de studiu în România. Sperăm că implementarea cu succes a proiectului va permite multiplicarea lui în celelalte regiuni de dezvoltare ale R. Moldova”, a declarat Ambasadorul României.

Centrul de achiziție, procesare și ambalare a produselor apicole din nordul R. Moldova, a fost reabilitat prin proiectul „Crearea Sistemului Integrat de Dezvoltare Durabilă a Sectorului Apicol în Regiunea de Dezvoltare Nord a R. Moldova”, în valoare de aproximativ 158.000 de euro, finanțat din asistența oficială pentru dezvoltare a României (RoAid).