Mihai Ghimpu: „Nu vreau să vorbesc cu Plahotniuc. Am pus cruce. PL nu face parte din majoritatea parlamentară”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu susține că nu a discutat cu Vlad Plahotniuc despre reținerea lui Dorin Chirtoacă, însă vor discuta despre justiție. Această declarație a fost făcută în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la Pro TV.

Întrebat dacă l-a anunțat pe Plahotniuc că va părăsi alianța de guvernare, Ghimpu a răspuns că nu are niciun motiv să-i spună: „Eu ce îmi cer voie de la Plahotniuc? Ghimpu a rămas Ghimpu și Ghimpu o să moară. Nici nu vreau să vorbesc cu Plahotniuc. Gata pentru mine s-a terminat, eu am pus cruce, PL nu mai face parte din majoritatea parlamentară”, a specificat liderul PL.

Mihai Ghimpu a mai adăugat că decizia ca PL să iasă din majoritatea parlamentară nu a fost o decizie pripită așa cum cred unii. „Am vrut să ieșim când a fost reținut Chirinciuc”, susține liderul PL.

Menționăm că Partidul Democrat a precizat în cadrul unui comunicat de presă că manifestă „toată înţelegerea faţă de anumite declaraţii sau reacţii emotive, însă problemele legate de dosarele de corupţie trebuie clarificate în instanţele de drept, nu în interiorul partidelor sau al alianţelor politice”.

Cu toate acestea, PD consideră că și așa coaliţia majoritară este pe deplin funcţională în continuare, iar Guvernul are toată susţinerea politică pentru a continua implementarea reformelor şi a programului de guvernare asumat.

Amintim că și Grupul Popular European din Parlament, care a votat alături de democrați și socialiști pentru modificarea sistemului electoral în unul mixt, regretă decizia luată de conducerea Partidului Liberal de a pleca de la guvernare, dar înțelege raționamentele care au stat la baza acestei decizii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...