Dumitru Diacov și Artur Reșetnicov participă la un eveniment în Georgia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Membrii delegației Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a OTAN (AP OTAN) participă în perioada 26-29 mai la Sesiunea de primăvară a AP OTAN, care se desfășoară la Tbilisi, Georgia. Delegația parlamentară este condusă de Dumitru Diacov, șeful interimar al delegației Parlamentului la AP OTAN, iar din componența delegației mai face parte Artur Reșetnicov.

Pe parcursul Sesiunii, parlamentarii moldoveni vor participa la reuniunile Comitetelor AP OTAN, și anume a Comitetului politic, Comitetului pentru securitate și apărare, precum și a Comitetului pentru dimensiunea civilă a securității. În cadrul acestor reuniuni vor fi discutate proiectele rapoartelor comitetelor, prezentate de raportorii generali și raportorii speciali ai comitetelor în cauză.

În cadrul evenimentului vor ține discursuri un șir de oficiali din Georgia și din cadrul AP OTAN, precum Paolo Alli, Președintele Adunării Parlamentare a OTAN; Irakli Kobakhidze, Președintele Parlamentului Georgiei; Giorgi Margvelashvili, Președintele Georgiei; Giorgi Kvirikashvili, Prim-ministrul Georgiei; Andriy Parubiy, Președintele Radei Supreme a Ucrainei, precum și Rose Gottemoeller, Secretar General adjunct al OTAN.

În cadrul ședinței plenare din 29 mai va fi adoptată Declarația privind susținerea integrării euroatlantice a Georgiei, care va fi prezentată de către Rasa Jukneviciene (Lituania), Vicepreședintele Adunării Parlamentare a OTAN.

AP OTAN este o organizație interparlamentară care reunește, în prezent, parlamentari din cele 28 de state membre ale Alianței Nord-Atlantice, precum și din 13 țări membre-asociate.

Republica Moldova este membru asociat al Adunării Parlamentare a OTAN din noiembrie 1994.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...