Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Arest preventiv pentru consilierul Dumanschi.…

Arest preventiv pentru consilierul Dumanschi. De ce acesta nu s-a prezentat la ședință

Primarul Capitalei a fost reținut joi seara după 4 ore de percheziții la biroul său, înainte de aceasta însă  au fost reținuți secretarul Consiliului Municipal Chișinău (CMC), Valeriu Didenco, și consilierii Oleg Onișcenco și Ghenadie Dumanschi. Astăzi, PL  și-a convocat Consiliul Republican pentru a decide ce face mai departe. Tot astăzi, judecătorii examinează demersul de arestare a lui Onișcenco. 

Procurorul a cerut  pentru consilierul Ghenadie Dumanschi arest preventiv de 30 de zile, invocând că există risc de dispariție a învinuitului. Instanța a admis și a aplicat acest termen.

Dumanschi a cerut ca demersul să fie examinat în lipsa sa. Astfel, avocatul Vitalie Nagacevschi a precizat că lui Dumanschi„i-a fost aplicată măsura preventivă, urmează să pregătesc un recurs, îl voi depune luni. Consider că acele pericole invocate de procuror pot fi prevenite prin arestare la domiciliu,  nu e vorba de o infracțiune violentă și el (Dumanschi, n.r.) nu poate influența mersul urmăririi penale. I se impută acte de corupție care nu au avut loc. Clientul meu neagă vina în comiterea infracțiunii. Se simte rău și a decis să rămână în penitenciar”.

 

Sursa: MoldNova.eu