Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Cum explică consilierul municipal Onișcenco…

Cum explică consilierul municipal Onișcenco tentativa de evadare de ieri

Consilierul municipal Oleg Onişcenco, a fost reţinut joi, 25 mai, într-un dosar penal pentru abuz în serviciu şi trafic de influenţă. Acesta s-a ales cu încă un proces penal, după ce a opus rezistenţă ofiţerilor CNA în momentul reţinerii. Astăzi, judecătorii examinează demersul de arestare a lui Onișcenco.

„Mi se aduc acuzații că eu am făcut abuz de serviciu, asta nu corespunde adevărului, sunt persoană nevinovată, toate învinuirile sunt nefondate. Nu am fost prins în flagrant, nu am comis nicio încălcare. Eu îmi voi apăra imaginea, am acționat în interesele orașului și locuitorilor săi. (…)Nu am încercat să fug. Reprezentanții CNA mi-au spus să-mi iau lucrurile, care erau în partea opusă a clădirii, așa că m-am îndreptat într-acolo, ei au crezut că vreau să fug. Pentru ce să fug dacă sunt nevinovat? Nu am de ce să mă tem. Voi merge la CEDO, mă voi lupta pentru adevăr, dacă va trebui. (…) Am fost lovit la mână, la cap. Înțelegeți cine a făcut-o. Cum se face justiția la noi…. Asta e realitatea”, a spus Onișcenco.

CNA a anunțat astăzi că procurorii au iniţiat un proces penal pe faptul tentativei de evadare a unui reţinut în dosarul consilierilor CMC şi opunere de rezistenţă în momentul reţinerii şi percheziţiilor.  În comunciatul emis de CNA se săune că Onișcenco s-a opus cerinţelor legale ale ofiţerilor CNA şi procurorilor în timpul reţinerii, iar ulterior şi la percheziţii. În ambele cazuri, bănuitul ar fi încercat să fugă de la faţa locului, dar a fost imobilizat şi încătuşat. Ulterior acesta a fost consultat de un medic.

Secretarul Consiliului municipal Chişinău, doi consilieri ai CMC şi şase reprezentanţi ai unor agenţi economici au fost reţinuţi ieri, 25 mai  de către CNA şi procurori în cadrul mai multor dosare ce vizează fapte de corupere pasivă, trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu. Tot ieri, a fost reținut și primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă.

 

Sursa foto: radiochisinau.md