O „veterană a sistemului judiciar”, promovată de președinții Voronin și Timofti, numită azi judecător la CSJ pentru 11 ani

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Judecătoriei Botanica, Luiza Gafton, a fost numită azi în funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție până la împlinirea vârstei de 65 de ani. Magistrata în vârstă de 54 de ani este veteran al sistemului judiciar, începându-și activitatea în calitate de judecător încă la 21 februarie 1991, la Judecătoria Botanica. Până la atingerea vârstei de 65 de ani, Luiza Gafton mai are încă 11 ani.

În 2001, prin decretul președintelui Vladimir Voronin, aceasta a fost numită în funcția de judecător până la atingerea plafonului de vârstă, iar în 2014, prin decretul președintelui Nicolae Timofti a fost numită în funcția de președinte al Judecătoriei Botanica pe un termen de patru ani. În 2016, Luiza Gafton a primit titlul onorific de „Veteran al sistemului judiciar”.

Tot azi, directorul general al S.A. „Moldova Film”, Alexandru Vasilachi, și prezentatorul emisiunii „Jdi Menea” de la Prime TV, Veaceslav Vlad, au fost numiți azi în funcțiile de membri ai Consiliului de Observatori al Instituției Publice Naționale a Audiovizualului (IPNA) „Teleradio-Moldova”. Asta după ce, încă acum 7 luni, la 19 octombrie 2016 a expirat mandatul a trei membri ai Consiliului de Observatori ai IPNA „Teleradio-Moldova”.

La 13 septembrie 2016, președintele de atunci al CCA Dinu Ciocanu a înaintat Parlamentului decizia privind anunțarea concursului pentru suplinirea a trei funcții vacante de membru al CO. La 20 octombrie 2016, Ciocan a anunțat Parlamentul despre rezultatul concursului prezentând șase candidaturi: Alexandru Vasilachi, Marcel Drăgan, Veaceslav Vlad, Larisa Călugăru, Ștefan Secăreanu, Dumitru Crudu.

La data de 12 aprilie curent, Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, a decis cu votul majorității înaintarea a două candidaturi pentru ocuparea funcțiilor vacante la CO al IPNA „Teleradio-Moldova”.

În ambele cazuri, deciziile au fost luate cu voturile a 45 de deputați din totalul celor 64 prezenți în sală.

Screenshot_3


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...