Premierul Pavel Filip a prezentat Parlamentului raportul de activitate al Guvernului pentru 2016

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Raportul programului de activitate al Guvernului Republicii Moldova pentru anul 2016 a fost, astăzi, audiat în ședința plenară a Parlamentului. Discuțiile, întrebările și declarațiile pa marginea acestuia au durat circa trei ore.

Prim-ministrul Pavel Filip a raportat de la tribuna Parlamentului despre realizarea programului pentru anul 2016 pe toate domeniile de activitate conform obiectivelor stabilite în Programul Guvernului pentru anii 2016-2018. Totodată, premierul a apreciat colaborarea dintre Executiv și Parlament în această perioadă. De asemenea, s-a referit la sprijinul partenerilor de dezvoltare, colaborarea bună cu organizațiile societății civile, precum și experți din țară și străinătate.

Potrivit prim-ministrului, programul de guvernare a anului trecut s-a axat, în special, pe implementarea acțiunilor incluse în Acordul de asociere RM-UE, acestea fiind îndeplinite în proporție de 75 la sută și este cel mai înalt nivel atins de până acum. Dovada progreselor înregistrate este reluarea finanțărilor externe de la finele anului. Totodată, după o pauză de 2 ani, în luna iunie 2016 s-a reușit reluarea dialogului în formatul de negocieri „5+2” de reglementare a conflictului transnistrean.

Cu referire la situația economico-financiară, Pavel Filip a spus că economia Republicii Moldova a înregistrat o creștere de peste 4%. Au fost înregistrate creșteri, practic, în toate sectoarele economiei, inclusiv, producția agricolă – peste 18%, exporturile s-au majorat cu 4%.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...