„Compromisul” PD-PSRM privind sistemul mixt i-a transformat pe socialiști în „opoziție constructivă”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

„Compromisul” între Partidul Democrat și Partidul Socialiștilor, atins în Parlament la data de 5 mai, atunci când au votat pentru modificarea sistemului electoral în unul mixt, a transformat PSRM-ul dintr-un partide de opoziție în unul de „opoziție constructivă”. Aceasta a menționat astăzi președintele Parlamentului, Andrian Candu, făcând o excepție pentru reprezentanții PSRM.

Astfel, ca urmare a prezentării raportului premierului Pavel Filip privind implementarea Programului de activitate al Guvernului 2016-2018 pentru anul 2016, dar și runda de întrebări-răspunsuri, Andrian Candu a menționat că drept de luare de cuvânt vor avea reprezentanții fiecărei fracțiuni parlamentare, în funcție de reprezentarea loc în Legislativ.

Astfel, cu luări de cuvânt au evoluat de la tribuna Parlamentului comunistul Oleg Reidman, socialistul Vladimir Odnostalco, liberal-democratul Iurie Țap, președintele grupului PPE, Valeriu Ghilețchi, după care urma să susțină un discurs și un reprezentant al democraților. Socialistul Vasile Bolea însă a insistat să vorbească și el de la tribuna Parlamentului.

„Ținând cont că fac parte astăzi dintr-o opoziție constructivă, fac o excepție și-i permit domnului Bolea să vorbească câteva minute”, a menționat Andrian Candu, oferindu-i dreptul la cuvânt celui de-al doilea reprezentant al PSRM,

Este de menționat că după discursul lui Vasile Bolea, la tribuna Parlamentului a venit democratul Marian Lupu. „Mi-e greu să vorbesc după reprezentanții sectorului stelar, pentru că în acest Parlament avem un singur sector stelar, dar totuși o să încerc”, și-a început discursul acesta.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...