Filip: Nu are rost să numim noi miniștri, după care să venim cu o altă structură a Guvernului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Până la reforma Guvernului, anunțată încă acum un an, cele patru locuri vacante de miniștri nu vor fi ocupate de alte persoane. Astfel, noii miniștri vor fi numiți în funcție doar în cadrul unei noi structuri ale Cabinetului de miniștri. Anunțul a fost făcut de către premierul Pavel Filip astăzi în Parlament, deși acum două săptămâni tot el spunea că noua structură a Guvernului și numirea unor noi miniștri sunt văzute separat în cadrul coaliției de guvernare.

Potrivit lui Filip, Guvernul a înaintat foarte mult în implementarea reformei administrației publice centrale. „Cu părere de rău, trebuie să recunosc că eu am vorbit despre această reformă cu aproape un an de zile în urmă, dar tot eu am fost cel care am făcut să meargă lucrurile mai încet pentru că m-am gândit foarte bine care sunt capacitățile instituționale ale Guvernului pentru a realiza calitativ această reformă”, a spus Pavel Filip de la tribuna Parlamentului.

Șeful Cabinetului de miniștri a menționat că pe parcurs au avut loc „discuții foarte largi cu partenerii noștri de dezvoltare”, dar și „o echipă de consilieri de nivel înalt din partea Uniunii Europene care se ocupă și ne ajută în elaborarea acestei reforme”. „Atunci noi am ajuns la concluzia că mai întâi trebuie să creăm o instituție care se va ocupa nemijlocit de implementarea acestei reforme care are capacități în acest domeniu. Așa a fost creat Centrul de implementare a reformei”.

„Acum suntem pregătiți de demararea acestei reforme, un proiect în acest sens deja a fost expus pentru transparență decizională și eu cred că în maximul două săptămâni va fi aprobat acest proiect după care vom veni să vă cerem suportul Dvs. aici în Parlament. Anume din aceste motive am considerat că nu are rost pentru o perioadă foarte scurtă să venim cu numirea unor noi miniștri, după care să venim cu o altă structură a Guvernului”, a conchis Pavel Filip.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...