(video) „Gala absolventului 2017”: Au fost desemnați cei mai buni elevi din Chișinău

18664379_1566059060102742_2192575699836456952_n
Foto: Facebook/Protv

Elevii din municipiu care au învățat cel mai bine pe parcursul celor 3 ani de liceu au obținut titlul de cei mai buni absolvenți ai anului. Ei au fost împărțiți în 7 categorii, fiecare fiind remunerat cu diplomă, cărți, premiu bănesc în valoare de 5000 de lei și titlu de cel mai bun absolvent. Evenimentul s-a desfășurat în data de 24 mai în incinta Palatului Republicii.

Ion Cerempei este elev la liceul „George Călinescu” și a fost desemnat cu titlul de „Cel mai bun inventator” pentru crearea unui motor de obținere a energie electrice. El a mulțumit publicului și juriului pentru premiu: „Motorul permite transformarea energiei chimice și solare în energie mecanică, după care conectând un generator putem obține energie electrică. Pasiunea față de invenții și tot ce este nou am moștenit-o de la tata, care este inginer de profesie”.

Cu titlul de „Cel mai activ voluntar” a fost decernată Elena Botnaru, elevă a Liceului „Lucian Blaga”: „Lanțul faptelor bune mai continuă indiferent de locul unde mă voi afla, ce și cum voi face, voluntariatul va fi prezent în viața mea. El mi-a motivat cu adevărat viața. A fi voluntar nu este neapărat – a avea insignă de membru și a fi parte a oricărei organizații, contează să răspunzi la strigătul de ajutor al societății, fiindcă el persistă în viața de zi cu zi. Consider că o societate modernă, o societate sănătoasă, se bazează pe oameni devotați, oameni cu sufletul curat, care doresc să schimbe lucrurile spre bine”.

Alexandra Emelianov elevă a liceului „Natalia Georgiu”, a obținut premiul „Cel mai bun sportiv” pentru performanțele sale majore la disciplina de aruncare a discului: „Pentru prima dată la un antrenament am fost împreună cu tata. Într-o zi stăteam acasă și nu mă ocupam cu nimic deosebit. El mi-a sugerat să merg cu el, poate o să îmi placă. Pentru mine a fost o dragoste la prima vedere. Timp de 4 ani deja mă ocup cu sportul, sunt recunoscătoare părinților și antrenorului pentru toate performanțele mele și pentru toate călătoriile”.

Mihaela Berdaga elevă la Liceul „Hyperion” a fost desemnată „Cel mai bun absolvent” la toate categoriile: „E foarte greu să fii cel mai bun , e necesar să fii mereu în continuă ascensiune, să evadezi din zona de confort, să sacrifici timp și odihna ca să îți vezi visul împlinit. Toate aceste evenimente care au stat la baza formării mele ca personalitate sunt amintiri eterne care mă vor ajuta să realizez cât de importante sunt ele pentru mine, de asemenea vreau să spun că cei mai buni nu au fost dați de Dumnezeu pentru ca să fie remunerați pentru acest titlu, ci pentru a face o schimbare spre bine, spre binele oamenilor”.

Premii pentru cei mai buni absolvenți au fost oferite și pentru Vladimir Bodiul, Ozana Secăreanu și Nadejda Vole.

În cadrul evenimentului care este deja la a 5 ediție, a evoluat iluzionistul Mihai Koval, care a demonstrat unele trucuri cu cărțile de joc și iluzii care au uimit spectatorii. Atmosfera a fost încinsă de asemenea de interpreții autohtoni Nelly Ciobanu, Brio Sonores și mulți alții. Festivitatea s-a sfârșit cu tradiționalul jurământ al absolvenților și cu ultimul sunet din viața lor.

Nicu Perjun

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente