Iranul a construit cea de-a treia fabrică subterană de rachete balistice

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Autoritățile iraniene au anunțat, joi, că au construit cea de-a treia fabrică subterană de producție a rachetelor balistice și că vor continua să dezvolte acest program, relatează site-ul agenției Reuters. Anunțul a fost făcut de către un comandant al Gărzii Revoluționare din Iran, elita armatei iraniene, și vine în contextul în care președintele american Donald Trump a catalogat Iranul drept „un sponsor al terorismului și o amenințare pentru țările din Orientul Mijlociu”.

„Cea de-a treia fabrică subterană a Iranului a fost construită în ultimii ani… Vom continua să dezvoltăm capacitățile privind rachetele balistice. Dușmanii noștri, Statele Unite ale Americii și regimul sionist (Israel), sunt evident furioși în privința producției de rachete, a testelor efectuate și a facilităților subterane, întrucât aceștia doresc ca Iranul să fie într-o poziție slabă”, a precizat Amir Ali Hajizadeh, șeful diviziei aeriene din Garda Revoluționară.

Oficialul iranian s-a referit și la recentul acord pentru livrare de armament între Arabia Saudită și SUA, în valoare de câteva miliarde de dolari.
„Nu suntem întristați în legătură cu acest acord, întrucât suntem siguri că aceleași echipamente vor fi folosite în viitor împotriva Israelului”, a spus Amir Ali Hajizadeh.

Iranul consideră că programul de producție a rachetelor balistice, care are ca scop îmbunătățirea capacităților de apărare, nu încalcă rezoluția ONU care a dispus restricții privind rachetele care pot transporta arme nucleare.

Potrivit Administrației Trump, susținerea oferită de Iran pentru președintele sirian Bashar al-Assad în războiul civil sirian, pentru rebelii Houthi în războiul civil din Yemen și pentru mișcarea Hezbollah în Libia a destabilizat Orientul Mijlociu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...