„Plahotniuc a mâncat următoarea „conservă” pe numele Partidului Liberal. Liberalii au repetat greşeala lui Filat. Au întrat în coaliţia cu Plahotniuc şi l-au salvat. Prin asta şi-au sacrificat propriu partid şi au crezut că mafiotul principal are macar două grame de gratitudine faţă de ei. După asta a urmat „расслабление”. S-a furat la stânga şi la dreapta. Plahotniuc totul a contabilizat şi a aşteptat. Contractul cu parcările, apropo, a fost semnat încă în 2015, însă faza activă de anchetă s-a început doar acum. Plahotniuc nu are nevoie de partide politice-parteneri, care încearcă să facă coaliţia cu el pe un picior de egalitate. Plahotniuc recunoaşte doar subordonare politică deplină. Condrumeţii politici ale acestui individ sau devin sclavii lui politici, sau dispar de pe arena politică, adesea fiind transferaţi la Penitenciarul nr. 13”, a declarat Alexandru Slusari.

Următoarea victimă a lui Plahotniuc ar putea fi fostul premier Iurie Leancă, a adăugat vicepreşedintele Platformei DA. În ceea ce-l priveşte pe Igor Dodon, Alexandru Slusari susţine că deocamdată acesta îi este util oligarhului. 

„Din partida aşa-zişilor proeuropeni după PLDM şi PL, la desert a rămas „simplul prim-ministru” Leancă. Soarta lui Dodon deocamdată este incertă, deşi coordonatorul are informaţii compromiţătoare despre el, care nu încape în castelul lui Igor Nicolaievici. Dar aici este marea dilemă a lui Plahotniuc. În primul rând, fără existenţa lui Dodon, activitatea politică a lui Corleone din Grozeşti îşi pierde sensul şi din statutul de „свой сукин сын” pentru Occident el se transformă în simplu „сукин сын”. În al doilea rând, Plahotniuc, după duşul rece din Parlamentul European şi eşecul vizitei de 2 milioane de. dolari în SUA, la modul serios examinează varianta unei cotiturii geopolitice în direcţia Estului. În acest context, alianţa cu Dodon este foarte importantă la moment pentru el. Dar informaţiile compromiţătoare îi permit să-l ţină pe partenerul său pe scaunul mai mic, unde acela serveşte ceai, se plimbă la fiecare două săptâmâni la Moscova şi „не дергается” pe interiorul ţării”, a mai spus Alexandru Slusari.

Precizăm că ieri seara edilul capitalei a fost reţinut pentru 72 de ore după percheziţii în biroul acestuia care au durat câteva ore. Dorin Chirtoacă a fost reţinut în dosarul parcărilor cu plată, împreună cu secretarul Consiliului municipal Chişinău, Valeriu Didenco, şi doi consilieri.