(VIDEO) Prima rachetă făcută la imprimantă 3D, lansată în spațiu

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Startup-ul Rocket Lab a realizat prima rachetă spațială cu ajutorul imprimantei 3D și dotată cu o baterie specială, care a fost lansată joi în spațiu, de la o bază situată în Noua Zeelandă, notează Reuters.

Lansarea cu succes a unei rachete low cost – realizată cu imprimate 3D este un pas important în cursa comercială de reducere a costurilor și barierelor logistice necesare transportului în spațiu și transformă Noua Zeelandă într-un hub spațial mai puțin obișnuit.

Rocket Lab este un startup cu sediul în Silicon Valley ce se promovează ca o companie ce oferă servicii firmelor dezvoltatoare de sateliți, pe care îi poate transporta în spațiu.

Compania s-a pregătit timp de 4 ani pentru această lansare-test. Startup-ul se numără printre cele 30 de companii și agenții, câte există la nivel mondial, dezvoltatoare de lansatoare de sateliți și propune o alternativă mai ieftină pentru companiile mari concurente în acest domeniu și a căror servicii similare ajung la costuri de 50 de milioane de dolari.

Rocket Lab anunța recent obținerea unei investiții de 148 de milioane de dolari, valoarea companiei ajungând astfel la suma de 1 miliard de dolari.

Printre clienții startup-ului se număra: NAȘĂ, firmă de cartografiere Planet și startup-urile Spire și Moon Express.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...