Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (foto/video) Protestatari, în apărarea lui…

(foto/video) Protestatari, în apărarea lui Chirtoacă: „CNA nu uita, DNA te va lua!”

În curtea interioară a clădirii primăriei s-au adunat mai multe persoane pentru a-l susține pe Dorin Chirtoacă și care se pronunță împotriva reținerii edilului. De asemenea, în perimetru curții interioare au fost observați mai mulți liberali, printre care consilierul Ion Cioban și șefa întreprinderii municipale „Apă-Canal”, Veronica Herța.

Într-un filmuleț video publicat pe pagina de Facebook, președintele Clubului Studenților Liberali, Ion Purice Nistor, îndeamnă „toți unioniștii” să se adune în perimetrul curții interioare a primărieri. Acesta afirmă că justiția este selectivă și a dat buzna în primărie și în cabinetul lui Dorin Chirtoacă. „Eu cred în Dorin Chirtoacă, în acest tânăr venit din București care ne-a scăpat de comuniști!”, susține Ion Purice Nistor. Filmulețul video al liberalului este însoțit de mesajul: „CHIRTOACA e cu noi! CNA nu uita, DNA te va lua!”

În aceste momente ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) desfășoară percheziții în birourile primarului muncipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă.

În după-amiaza zilei de 25 mai, ofițerii CNA au reținut secretarul Consiliului Municipal Chişinău (CMC), Valeriu Didenco şi doi consilieri, Oleg Onișenco și Ghenadie Dumanschi. Aceştia sunt vizaţi în dosare de corupere pasivă, trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu, precizează Centrul Național Anticorupție (CNA).