Pentru al patrulea an, de ziua Polițistului de Frontieră European, angajații instituției au donat sânge

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Peste 150 de angajați ai Poliției de Frontieră s-au prezentat azi, încă de la primele ore ale dimineții, la punctul de colectare a sângelui, amplasat pe platoul Departamentului Poliției de Frontieră, iar alți circa 400 – în punctele de colectare deschise în orașele Edineț, Ungheni, Ștefan-Vodă, Soroca, Briceni și Leova. În acest mod, pentru al patrulea an consecutiv, instituția sărbătorește Ziua Poliției de Frontieră. Doritorii din sudul țării se vor apropia să doneze sânge mâine, 26 mai 2017, ora 09:00, în orașul Cahul.

„Sunt patru ani de când sărbătorim această zi prin participarea activă în cadrul campaniei de donare de sânge. Este o acțiune nobilă care ne unește și ne încurajează să fim mai buni, mai miloși față de oamenii aflați în dificultate, cu necesitate stringentă de transfuzie de sânge. Vă mulțumesc că de la an la an vă alăturați, tot mai mulți, campaniei, conștientizând că fiecare picătură donată de sânge înseamnă o șansă la viață. Să aveți parte de sănătate, putere, răbdare și voință de a continua tradițiile frumoase în Poliția de Frontieră”, este mesajul șefului Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari către întreg efectivul instituției.

În această zi, viceministrul Afacerilor Interne Dorin Purice, fost șef al Poliției de Frontieră, s-a solidarizat cu personalul instituției, fiind printre primele persoane care a donat sânge. Acesta a adresat urările de recunoștință față de promptitudinea polițiștilor de frontieră, remarcând că gestul acestora reprezintă un exemplu demn de urmat pentru întreaga societate.

Anul trecut, circa 254 de litri de sânge au fost donați în cadrul campaniei. Pentru acest gest Poliția de Frontieră a fost menționată cu Diploma Guvernului Republicii Moldova, dar și adresate mesaje de mulțumire celor peste 600 de polițiști de frontieră și reprezentanți ai diferitor subdiviziuni subordonate Ministerului, care au răspuns pozitiv acțiunii umanitare și s-au prezentat în punctele de colectare a sângelui.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...