Blondie şi Take That sunt printre artiştii care au ales să nu cânte marţi, la o zi după atentat, în timp ce Celine Dion, Shawn Mendes şi alţii au decis să nu îşi schimbe datele la care aveau programate concertele din Europa, potrivit publicaţiei de specialitate The Hollywood Reporter.

"Din respect pentru toţi cei care au fost afectaţi de incidentul îngrozitor de aseară de la Manchester Arena am decis să amânăm concertul nostru din seara asta de la Liverpool. Gândurile şi rugăciunile noastre sunt alături de voi toţi", au scris marţi cei de la Take That pe Twitter.

La rândul său Debbie Harry de la Blondie a postat un tweet similar: "Din respect faţă de victimele atacului teribil de la Manchester Arena din noaptea trecută, nu vom cânta în această seară la Chapel Round din Hackney, Londra".

Între timp, fanii l-au rugat pe Justin Bieber pe Twitter să îşi anuleze spectacolele programate în Marea Britanie.

La rândul său, Ariana Grande şi-a suspendat turneul mondial în urma evenimentelor tragice de luni seara, în care atentatorul sinucigaş Salman Ramadan Abedi a ucis 22 de persoane.

De asemenea, reprezentanţii Manchester Arena au precizat într-o declaraţie că spectacolele programate în această locaţie în zilele de 25, 26 şi 27 mai au fost amânate.