Parlamentul a respins audierea procurorului general pe marginea anchetei privind alimentația copiilor în școli și grădinițe

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Majoritatea parlamentară a respins în cadrul ședinței de astăzi propunerea privind audierea Procurorului General, Eduard Harunjen, privind mersul anchetei în ceea ce ține de alimentația copiilor în școli și grădinițe cu produse alterate. O propunere în acest sens a venit din partea fostului președinte al Comisiei speciale pentru eficientizarea cadrului legislativ privind alimentația copiilor în instituțiile preșcolare și de învățământ, socialistul Radu Mudreac.

Deputatul socialist a făcut această propunere în contextul în care au trecut două luni de la audierea Raportului Comisiei speciale de anchetă în cadrul ședinței plenare a Parlamentului, însă până acum nu se cunoaște care sunt acțiunile Procuraturii, inclusiv ca urmare a abaterilor depistate de membrii Comisiei.

Supus votului, majoritatea parlamentară nu a susținut prin vot această propunere.

Vedeți și: Raportul Comisiei privind alimentația copiilor în școli, votat de Parlament. Proces penal pe factori de conducere din cadrul ANSA

Amintim că la data de 24 martie Parlamentul a audiat raportul Comisiei speciale pentru eficientizarea cadrului legislativ privind alimentația copiilor în instituțiile preșcolare și de învățământ. După audieri însă, deputații s-au pomenit în situația în care raportul a oferit prea puține informații, iar asta deoarece nu au avut statutul unei comisii „de anchetă”, iar comisiile speciale nu au aceste împuterniciri. Cu toate acestea, membrii comisiei au depistat că factori de decizie din cadrul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au interpretat eronat prevederile legii cu privire privind moratoriul asupra controlului de stat, intrat în vigoare la 1 aprilie 2016. Astfel, pe cazul dat, Procuratura Anticorupție a pornit un proces penal pe acest fapt.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...