Liderul comunist Vladimir Voronin sărbătorește ziua de naștere. Felicitările curg gârlă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cel de-al treilea președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, sărbătorește astăzi ziua de naștere. Liderul comunist împlinește 76 de ani. Cu această ocazie, Comitetul Central al PCRM, precum și activele raionale ale formațiunii comuniste i-au adresat liderului său cuvinte de felicitare, menționând că „toți cei care au lucrat sau lucrează” cu omagiatul, „pot fi considerați oameni fericiți, cărora le-a mers mult în viață”.

„Vă dorim, stimate Vladimir Nicolaevici, multă sănătate, aceeași fermitate dârză și principialitate în apărarea intereselor Moldovei și ale harnicului ei popor, în consolidarea rândurilor PCRM și, desigur, bucurii de la oamenii dragi, de la rude și prieteni!”

Membrii aparatului PCRM susțin că au mereu ce învăța de la liderul lor și pot doar ghici cât de greu îi este câteodată. „Mereu să mergeți împotriva fluxului, să luați decizii de la care depinde viața sutelor de mii de oameni, să renunțați la multe în scopul slujirii ideii și cauzei. Să trăiți momente de trădare, lașitate și nemulțumire neagră. Dar cât de greu este, pe de o parte să fii parte a istoriei Moldovei, iar de alta să continui să o creezi, mereu fiind în prima linie a luptei pentru statalitate, pentru viitorul țării. Să trăiești pentru alții”.

Mai mult, potrivit felicitării adresate de Comitetul Central al PCRM liderului lor, în contextul în care se spune că „fiecare popor își merită conducătorii pe care îi are”, „în cazul Moldovei și poporului său bun la inimă, această afirmație este corectă doar în perioada dintre 2001-2009”, adică atunci când Vladimir Voronin exercita funcția de președinte al țării.

Vladimr Voronin s-a născut la data de 25 mai 1941 în comuna Corjova, raionul Dubăsari. Tatăl său a murit la începutul celui de-al doilea Război Mondial, fiind crescut și educat de tatăl vitreg, care era un susținător al comunismului și care era întărit în funcția de colectivizare de către forțele comuniste raionale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...