USMF „Nicolae Testemițanu” își deschide ușile pentru absolvenții liceelor și colegiilor. Află care este programul

usmss

în acest an, Universitatea a pregătit pentru absolvenţii de licee şi colegii un program divers, care va include excursii prin aule, laboratoare, săli de lectură, astfel încât potenţialii candidaţi să se familiarizeze cu baza tehnico-materială şi condiţiile de studii ale unicei instituţii de învăţământ superior care formează medici şi farmacişti în Republica Moldova. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 27 mai, începând cu ora 9.

În cazul în care ești absolvent al unui liceu sau colegiu și ai decis să-ți faci o carieră în domeniul medicinei, USMF te invită să vezi ce oportunități și condiții de studii îți poate oferi. La Ziua Ușilor Deschise, vei avea posibilitatea să participi la lecţii de simulare, care te vor ajuta să descoperi cele mai noi şi modeme metode de educaţie medicală, desfăşurate la Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală.

Dacă ești interesat de stomatologie, vei avea oportunitatea să vizitezi Centrul Stomatologic Universitar şi Clinica Stomatologică Universitară, unde vei vedea care sunt condiţiile de studii şi vei afla care sunt tehnicile şi metodele avansate de formare a viitorilor medici stomatologi. Un alt punct de atracţie va fi Muzeul de anatomie a omului, unic în Europa, unde sunt expuse circa 3000 de articole.

Cei care visează să devină farmacişti vor vizita sălile şi laboratoarele Facultăţii de Farmacie şi ale Centrului Farmaceutic Universitar „Vasile Procopişin”, care serveşte ca bază de producţie şi de comercializare a medicamentelor. Tinerii vor face un tur prin aulele, sălile de studii, căminele studenţeşti din campusul universitar din regiunea Mălina Mică, Complexul Sportiv Universitar, Biblioteca Ştiinţifică Medicală – cea mai modernă bibliotecă universitară din ţară – şi Aleea savanţilor şi medicilor iluştri.

Absolvenţii de licee şi colegii vor avea posibilitatea să participe la o întâlnire cu administraţia Universităţii şi cadrele ştiinţifico-didactice pentru a afla mai multe detalii despre oferta educaţională a USMF „Nicolae Testemiţanu” din acest an, procesul de instruire medicală şi specificul instituţiei. În acest context, reprezentanţii Comisiei de admitere vor răspunde la toate întrebările privind procedura de înmatriculare la studii.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente