Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Pe ordinea de zi a…

Pe ordinea de zi a Parlamentului: demisia a doi deputați, Legea integrității și pedepse penale pentru părinții care nu-și exercită obligațiile

În ședința din 25 mai a plenului Parlamentului, deputații vor examina nouă subiecte inluse pe ordinea de zi.  Legea integrității și Legea privind actele normative ar putea  votate în cea de-a doua lectură.  Toto astăzi urmează a fi acceptate demisiile a doi deputați socialiști, care, la 3 mai curent,  au fost numiți de Guvern, ambasadori. Deputatul Andrei Neguță a fost numit ambasador al R. Moldova în Federaţia Rusă, iar Victor Sorocean – ambasador al R. Moldova în Republica Belarus, precum şi Reprezentant Permanent şi Plenipotenţiar al R. Moldova pe lângă organele statutare şi alte organe ale Comunităţii Statelor Independente.

De asemenea, ar putea fi votat în cea de-a doua lectură proiectul de lege care propune mai multe modificări ale Codului Familiei și Codului penal prin care părinții care nu-și exercită corespunzători obligațiile să fie trași la răspunedere penală.

În Codul penal ar putea fi introdus un articol care stipulează că părinții vor răspunde penal  dacă se vor eschiva cu rea-voință de la exercitarea obligațiilor, iar acest lucru va determina necesitatea luării copilului din familie.