„În această seară, am efectuat percheziţii la o adresă din Nuneaton, Warwickshire, şi am arestat un bărbat”, spune poliţia din Manchester într-un comunicat. Aceste percheziţii sunt legate de atacul de luni de la Manchester Arena, iar ancheta este în curs, a explicat sursa citată. „În acest stadiu, şase bărbaţi şi o femeie au fost arestaţi în legătură cu ancheta şi rămân reţinuţi pentru a fi interogaţi”, a mai precizat poliţia.

Toate arestările făcute până acum au fost în Manchester sau împrejurimi. Ultima a vizat o femeie, arestată miercuri seara într-un cartier din nordul oraşului. Mai înainte, alte patru persoane au fost arestate în timpul zilei, printre care un bărbat, la Wigan, „în posesia unui pachet” pe care anchetatorii îl analizează. Marţi, un bărbat de 23 de ani a fost arestat la Chorlton, la sud de Manchester. Pe de altă parte, la Tripoli, capitala Libiei, au fost arestaţi fratele şi tatăl lui Salman Abedi.

Autorităţile britanice l-au identificat marţi pe autorul atentatului de la Manchester ca fiind Salman Abedi, în vârstă de 22 de ani, născut la Manchester din părinţi de origine libiană. Potrivit ministrului de interne britanic, Amber Rudd, Abedi era cunoscut de serviciile de informaţii şi „probabil nu a acţionat singur”.