Două persoane din cele cinci care au murit erau originari din comuna Tulnici, judeţul Vrancea. „Au plecat la muncă să achite o casă pentru băiatul lor”, spune primarul comunei, Aurel Boţu, citat de Mediafax. „Erau doi soţi, doi oameni simpli, care s-au dus în Anglia să muncească. S-a întâmplat necazul în timp ce se deplasau la muncă, aceştia erau pe autostradă. Au mai fost plecaţi, au fost şi în Italia, apoi au mers în Anglia, după care şi-au găsit acolo de muncă”, a afirmat primarul comunei.

Potrivit acestuia, femeia are un băiat din prima căsătorie, în vârstă de 23 sau 24 de ani, însă soţul ei avea grijă de acesta de parcă ar fi fost al lui. Edilul a adăugat că cei doi soţi aveau 47 de ani. Aurel Boţu a adăugat că va discuta cu aleşii locali modalităţile prin care pot contribui la ajutorarea fiului femeii.

Precizăm că accidentul s-a întâmplat după ce un camion s-a lovit cu un autoturism Nissan Micra, în zona Stoke-on-Trent / Stafford. Cele cinci persoane aflate în autoturism - patru femei şi un bărbat, toţi adulţi - au murit în accidentul rutier.

Poliţia a dispus reţinerea şoferului camionului, un bărbat în vârstă de 60 de ani, sub acuzaţia de omor din culpă provocat prin conducerea în mod periculos a unui vehicul.