Partea nevăzută a sondajului, comandat de PD. Expert: „Ar putea croi circumscripțiile electorale ca să le convină”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Miercuri au fost prezentate rezultatele sondajului „Percepţia publică despre Guvernare, Partide Politice şi Sistemul Electoral din Republica Moldova”, sondaj realizat la comanda Partidului Democrat. Potrivit experților, aceste date ar putea folosi la crearea circumscripțiilor electorale.

„În opinia mea, acest sondaj a avut două scopuri. Unul de a croi circumscripțiile electorale așa încât să convină Partidului Democrat. Iar al doilea, măsurarea raiting-ului persoanelor notorii. Restul sunt cifre cunoscute, confirmate și de alte sondaje”, a specificat editorialistul Victor Ciobanu în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV.

Pe de altă parte, comentatorul politic Corneliu Ciulea crede că „e prematur politic să vii cu niște rezultate ale sondajului în condițiile în care nu au fost agreate principiile pentru crearea circumscripțiilor”. Cu toate acestea, comentatorul este de acord că poate exista și partea nevăzută a sondajului, cu întrebări care nu au fost prezentate.

Citește și: (SONDAJ) Moldovenii spun NU votului mixt al PD – PSRM: Iată cum vor să-și aleagă parlamentarii

Sondajul „Percepţia publică despre Guvernare, Partide Politice şi Sistemul Electoral din Republica Moldova” a fost realizat în perioada aprilie-mai pe 35 de eșantioane reprezentative în 382 de localități, având un eșantion total de 12.322 de respondenți.

Numărul mare de respondenți este o noutate pentru Republica Moldova, dat fiind faptul că majoritatea sondajelor se realizează cu ajutorul a circa 1.200 de respondenți însă acest fapt nu garantează calitatea sondajului, consideră experții.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...