Prima reacție după ce Messi a fost condamnat la 21 de luni de închisoare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Curtea Supremă din Spania a confirmat, miercuri, pedeapsa lui Lionel Messi: 21 de luni de închisoare. După aflarea sentinței, Gerard Pique a sărit în apărarea coechipierului său de la Barcelona.

„Nu este treaba noastră să ne ocupăm de asemenea lucruri. Pentru asta avem anumite persoane sau angajăm anumite persoane despre care credem că se pricep. Se întâmplă la un moment dat să aflăm că acei oameni nu prea știu ce fac și ajungem noi în lumina reflectoarelor. Cred totuși că aceste evenimente nu-l vor afecta pe Messi” a declarat Pique.

Cei doi condamnaţi – Lionel și Jorge Messi – au cerut anularea sentinţei iniţiale, din iulie 2016, în timp ce acuzarea a cerut Curții Supreme să menţină condamnarea de 21 de luni de închisoare.

Chiar dacă înaintea procesului a returnat prejudiciul de 4,1 milioane de euro – sumă provenită din drepturile de imagine din perioada 2007-2009 – familia Messi nu a scăpat de pedeapsă, după ce a recunoscut acuzațiile de fraudă fiscală.

Curtea Supremă a confirmat și amenda de 2,1 milioane euro pe care fotbalistul trebuie să o plătească. Lui Jorge Messi i-a fost redus și sancțiunea financiară, de la 1,6 milioane de euro la 1,3 milioane.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...