Manchester United, pentru prima dată în istorie, campionă a UEFA Europa League

DAnu56JW0AEt_Hp
Foto: twitter.com/ManUtd

Machester United, pentru prima dată în istorie, campioana UEFA Europa League. Echipa lui Mourinho a reușit să se impună în fața echipei din Amsterdam cu 2-0. Pogba și Mkhitarian au înscris pentru Manchester United și au adus mult așteptatul trofeu pentru fanii echipei. După acest câștig, „Diavolii roșii” și-au asigurat un loc pentru sezonul viitor în UEFA Champion League. Astfel, anul viitor 5 echipe engleze vor juca în grupele UEFA Champions League.

Ajax a început partida cu controlul asupra mingii, dar în minutul 18 Paul Pogba a înscris primul gol. Deși mai puțin timp cu mingea în prima repriză, jucătorii s-au apărat bine. Ambele echipe au avut ocazii, dar prima repriză s-a încheiat doar cu un singur gol înscris de echipa din Manchester.

Repriza a doua a început cu cel de-al doilea gol al echipei din Anglia. Mkhitaryan a înscris un gol acrobatic în minutul 48 al partidei. Au urmat minute bune de control al mingii din partea echipei din Amsterdam, dar fără pericol la poarta lui Romero. La sfârșitul partidei, Ajax a devenit mult mai agresivă și a început să faulteze mai mult. Meciul s-a încheiat cu un ultim atac la poarta celor de la Manchester United, dar fără să înscrie.

Manchester United este prima finalistă a Supercupei Europei, iar cea de a doua finalistă se va afla după finala UEFA Champions League, jucată între Juventus și Real Madrid.

Constantin Topală

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente