Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Au început pregătirile pentru noua…

Au început pregătirile pentru noua sesiune de BAC

Membrii Comisiei Naţionale de Examene s-au întrunit în ședință ordinară, în cadrul căreia au discutat subiecte privind organizarea examenului de bacalaureat, sesiunea 2017. Participanții la ședință au aprobat mai multe documente, inclusiv privind Comisiile Republicane de Evaluare a lucrărilor de bacalaureat, au examinat demersurile candidaților care solicită nota 10 din oficiu la limba străină, susținerea probelor în sesiunea suplimentară sau condiții speciale pentru a participa la examenul de bacalaureat.

În cadrul ședinței au fost examinate și demersurile candidaților care solicită susținerea probelor în sesiunea suplimentară sau condiții speciale pentru a participa la examenul de bacalaureat. De asemenea, a fost examinată lista candidaților care au solicitat nota 10 din oficiu la proba de examen la limba străină în baza certificatelor cu recunoaştere internaţională.

La sesiunea 2017 a examenului de bacalaureat, ce se va desfășura în perioada 2-20 iunie, sunt admiși circa 19 500 de candidați. Probele vor avea loc în 93 de centre de bacalaureat. Față de anul trecut, Metodologia de organizare și desfășurare a examenului de bacalaureat nu a fost modificată.