Ceban le răspunde „cârcotașilor”: Președintele Dodon știe care este capitala Turciei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Igor Dodon știe care este capitala Turciei (Ankara -n.r.), dar a scris pe o rețea de socializare că este Istanbul, deoarece acest oraș „continuă să simbolizeze și azi capitala istorică a Turciei”, motivează purtătorul de cuvânt al șefului statului, Ion Ceban, greșeala pe care Dodon a comis-o acum câteva zile.

Ceban a transmis un mesaj „cârcotașilor”, în care explică că președintele Dodon vorbea despre „Istanbul – capitala istorică a Turciei” și nu a greșit cu nimic când a subestimat capitala Turciei, Ankara.

„Președintele Igor Dodon a fost o vreme și copreședinte al comisiei mixte interguvernamentale moldo-turce și știe mult prea bine unde se află capitala politică a Turciei moderne, Ankara, pe care vizitat-o în mod repetat. Dar, de asemenea, se cunoaște că Istanbulul continuă să simbolizeze și azi capitala istorica a Turciei, după ce a fost vreme de secole capitala Imperiului Otoman. Iar până la asta, capitala Imperiului Bizantin, deci un oraș de primă importanță în lume”, a anunțat Ceban într-un mesaj.

Citește și: (FOTO) Ankara nu mai este capitala Turciei? Cum s-a făcut de rușine Dodon, care a zburat în Istanbul – „capitala Turciei”

Mai mult, acest anunță că „în timp ce Ankara este capitala administrativă, Istanbul este capitala istorică a turcilor, simbolul diplomației și al puterii turcești autentice”.

Amintim că, la 21 mai, Igor Dodon anunțase într-un mesaj pe o rețea de socializare că a „decolat spre Istanbul”, iar agenda în „capitala Turciei este complexă”.

„Am decolat spre Istanbul unde voi participa la lucrările celui de-al 25-lea Summit al Şefilor de Stat și de Guvern al Organizaţiei Cooperării Economice la Marea Neagră (OCEMN). Agenda vizitei în capitala Turciei este complexă și include întrevederi cu Recep Tayyip Erdogan, Președintele Turciei, cu Prokopis Pavlopoulos, Președintele Republicii Elene, cu dna Iliana Iotova, vice-preşedintele Republicii Bulgaria, cu Dmitri Medvedev, prim-ministru al FederațieiRuse și alți demnitari”, a scris Igor Dodon pe o rețea de socializare.

Ulterior, mesajul a fost rectificat. Totuși în text nu este scris care este capitala Turciei, adică Ankara.

„Agenda vizitei este complexă și include întrevederi cu Recep Tayyip Erdogan, Președintele Turciei, cu Prokopis Pavlopoulos, Președintele Republicii Elene, cu dna Iliana Iotova, vice-preşedintele Republicii Bulgaria, cu Dmitri Medvedev, prim-ministru al FederațieiRuse și alți demnitari”, se arată în mesajul rectificat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...