Premierul Filip atenționează agenții economici: „Toți veți plăti impozite”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Prim-ministrul Pavel Filip salută acțiunile Serviciului Fiscal de Stat, după ce reprezentanții instituției au verificat agenții economici care comercializează produse de tutungerie cu amănuntul și au aplicat sancțiuni de peste un milion de lei. Astfel, premierul atenționează agenții economici să nu să se eschiveze de la plata impozitelor.

În debutul ședinței de astăzi a Guvernului, Filip a ținut să salute acțiunile Serviciului Fiscal de Stat și a transmis că toți agenții economici trebuie să plătească impozite.

„Au fost împărțite amenzi în valoare de un milion de lei. Nu este un motiv de satisfacție aplicarea acestei amenzi, ci este un mesaj trimis către cei din lumea businessului să nu comită evaziuni fiscale”, a spus Filip.

Acesta a transmis că „cei care nu plătesc impozite fac o lovitură triplă statului”. „Ei nu contribuie la domeniul social, pentru a oferi o bunăstare cetățenilor”, a transmis acesta.

În context, premierul a solicitat agenților economici să fie onești și să nu pună „într-o condiție neechitabilă agenții economici onești”. „Cu toții vor plăti impozite, astfel vom răspunde ce facem cu pensiile și cu salariile”.

Angajații SFS au desfășurat acțiuni de control pe întreg teritoriul țării, în perioada 26 aprilie – 20 mai 2017, verificând atât prețurile minime de vânzare cu amănuntul a țigaretelor cu și fără filtru, cât și alte aspecte privind respectarea legislației în vigoare.

În rezultatul verificărilor efectuate, Serviciul Fiscal de Stat va aplica sancțiuni în sumă de 1.010.879 lei față de agenții economici care nu respectă legislația în vigoare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...