(SONDAJ) Topul partidelor pentru care moldovenii nu ar vota niciodată; PL și PD, în fruntea clasamentului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partidul Liberal (PL) și Partidul Democrat (PD) sunt formațiunile politice cel mai puțin agreate de către cetățenii moldoveni, aflându-se în fruntea unui top al partidelor pentru care alegătorii nu ar vota niciodată, arata datele unui sondaj de opinie realizat la comanda Partidului Democrat.

Astfel, întrebați care este partidul pentru care nu ar vota niciodată, 27% dintre respondenți au ales PL, iar 16% – PD.

Pentru Partidul Socialiștilor nu și-ar da votul 12% din moldoveni, în timp ce pentru Partidul Comuniștilor nu ar vota niciodată 9% din respondenți.

Câte 5% din moldoveni sunt siguri că nu și-ar da votul pentru Partidul Liberal Democrat din Moldova și pentru Partidul Acțiune și Solidaritate, iar 4% pentru Partidul Nostru.

Ultimele poziții ale topului partidelor pentru care alegătorii nu ar vota niciodată sunt împărțite de Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (3%), Partidul Popular European din Moldova (3%) și Partidu Șor (2%).

nu

Sondajul „Percepţia publică despre Guvernare, Partide Politice şi Sistemul Electoral din Republica Moldova” a fost realizat în perioada aprilie-mai pe 35 de eșantioane reprezentative în 382 de localități, având un eșantion total de 12.322 de respondenți.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...