(SONDAJ) Moldovenii spun NU votului mixt al PD – PSRM: Iată cum vor să-și aleagă parlamentarii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Doar 17 la sută dintre moldoveni spun că își doresc ca aleșii poporului să acceadă în Legislativul următor în baza unui sistem electoral mixt, compromis la care au ajuns Partidul Democrat (PD) și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), proiect votat în prima lectură la 5 mai în Parlament, care a scos în stradă cetățenii.

Conform datelor sondajului „Percepţia publică despre Guvernare, Partide Politice şi Sistemul Electoral din Republica Moldova”, care a fost realizat la comanda PD, doar 17 la sută dintre moldoveni susțin „compromisul” PD-PSRM privind schimbarea sistemului electoral în unul mixt.

În același timp, 40 la sută dintre respondenți au declarat că viitorii parlamentari trebuie să fie aleși prin sistemul uninominal de vot, promovat intens de către Partidul Democrat.

Totuși, un număr destul de mare își doresc ca viitorii deputați să fie aleși conform actualului sistem electoral. Pentru acest sistem se pronunță 35 la sută din respondenți. Alți 8 la sută din moldoveni se declară indeciși pe marginea subiectului.

mixt

Sondajul „Percepţia publică despre Guvernare, Partide Politice şi Sistemul Electoral din Republica Moldova” a fost realizat în perioada aprilie-mai pe 35 de eșantioane reprezentative în 382 de localități, având un eșantion total de 12.322 de respondenți.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...